Medewerkers

Marcel Schyns

Advocaat en Partner

Bevlogen, toegewijd en vasthoudend, dat is wat Marcel Schyns kenmerkt in zijn werk als advocaat. Naast het feit dat hij sinds 1981 een brede civiele (proces)praktijk heeft, treedt Marcel veelvuldig op als mediator (MfN registermediator) in zakelijke geschillen en bij familie- en erfrechtelijke kwesties. 

Marcel onderscheidt zich als advocaat door zijn opgebouwde kennis en jarenlange ervaring in de praktijk, zowel procedureel als adviserend. 

 

Marcel adviseert u graag binnen de volgende (rechts)gebieden:

 • Personen- en familierecht 
 • Mediation
 • Huurrecht
 • Ondernemingsrecht
 • Verbintenissenrecht
 • Arbeidsrecht
 • (NAI)-Arbitrage

 

Varia:

Marcel is oud-deken van de Utrechtse Orde van Advocaten, als raadsheer-plaatsvervanger verbonden aan het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch en heeft ruime ervaring als NAI-arbiter. Naast advocaat in hart en nieren, is Marcel een echte familieman: de woensdagen reserveert hij dan ook graag voor zijn familie.

Piet-Hein van der Vleuten

Advocaat en Partner

Piet-Hein van der Vleuten is vlijmscherp, doortastend en heeft ongeremde energie in de zaken die hij behandelt. Sinds zijn toetreding tot de advocatuur in 1997 heeft Piet-Hein daardoor een trouwe cliëntenkring opgebouwd.
Hij is trusted advisor voor diverse cliënten, onder meer op het gebied van de zorg. Piet-Hein treedt als advocaat veelvuldig op in maatschapsgeschillen.

Piet-Hein adviseert u graag binnen de volgende (rechts)gebieden:

 • Ondernemingsrecht
 • Maatschappen
 • Gezondheidsrecht
 • Vastgoedrecht
 • Arbeidsrecht
 • Arbitrage
 • Mediation

Varia:

Van 2017 tot 2021 is Piet-Hein waarnemend deken geweest van de Raad van de Orde van Advocaten Midden-Nederland; van 2012 tot 2017 is hij lid van de Raad van de Orde geweest met diverse andere portefeuilles. Als docent is hij betrokken bij het opleidingsinstituut voor rechters (SSR). Met enige regelmaat geeft Piet-Hein (inhouse) juridische cursussen. Piet-Hein is na afronding van de opleiding ook actief als mediator.
Voor Schyns Advocaten geldt Piet-Hein als ‘managing partner’. Naast diverse activiteiten op maatschappelijk gebied is Piet-Hein in zijn vrije tijd graag actief op het hockeyveld en op zijn mountainbike.

Matthijs Vleesch du Bois

Senior Advocaat

Matthijs Vleesch du Bois is een betrokken advocaat en een scherp jurist. Zijn werkwijze wordt gekenmerkt door een praktische, realistische benadering. Maar altijd met oog voor de menselijke maat. Matthijs lost een geschil het liefst op aan de onderhandelingstafel, maar aarzelt niet om te procederen als dat nodig is. Matthijs voert al meer dan twintig jaar een civiele praktijk, met een accent op het personen- en familierecht.

 

Matthijs adviseert u graag binnen de volgende (rechts)gebieden:

 • Personen- en familierecht
 • Verbintenissenrecht
 • Goederenrecht

 

Varia:

Matthijs besteedt zijn vrije tijd aan zijn vele interesses, waaronder gitaarspelen, songwriting, programmeren en hardlopen.

 

Geert Raats

Advocaat

Geert Raats is een nieuwsgierig advocaat met een brede oriëntatie. 
Door de juiste vragen te stellen – en de discussie op te zoeken – kan Geert elke zaak snel doorgronden, waarbij hij zowel de kansen als de knelpunten kan benoemen. Als advocaat met een analytische blik wil hij samen met de cliënt op zoek naar de beste oplossing. Zowel in onderhandeling als tijdens een procedure kan de cliënt rekenen op het kritisch redeneervermogen van Geert evenals zijn scherpe pen.

 

Geert heeft een algemene rechtspraktijk met de volgende voorkeurs(rechts)gebieden:

 • Aansprakelijkheid en verzekering
 • Grondrechten en bestuursrecht
 • Goederen- en insolventierecht
 • Bijzondere overeenkomsten
 • Arbitrage en mediation
 • Ondernemingsrecht

Varia:

Naast juridische literatuur leest Geert in zijn vrije tijd graag boeken uit de literaire canon. Daarnaast is Geert geïnteresseerd in de heilzame werking van voeding en natuur.

Chelsea de Graaf

Hoofd secretariaat en secretaresse

Aan vaste cliënten hoeft Chelsea de Graaf zich waarschijnlijk niet meer voor te stellen omdat zij al lange tijd (sinds 2011) werkzaam is bij Schyns Advocaten. Met haar rustige en praktische instelling, vervult Chelsea een gewaardeerde rol binnen ons kantoor. 

  

Varia:

Met een oud-kok aan haar zijde, is het niet verwonderlijk dat Chelsea in haar vrije tijd graag uit eten gaat of samen thuis kookt. Daarnaast gaat Chelsea graag naar de film en is zij moeder van drie kinderen. 

Mariëlle Besamusca

Secretaresse

Mariëlle is al dertig jaar werkzaam als secretaresse in de advocatuur. Vanaf april 2022 versterkt zij het team van Schyns Advocaten. Zij heeft een ruime ervaring opgebouwd en doet het werk met veel plezier. Met haar deskundigheid en verantwoordelijkheidsgevoel levert zij goed werk af. Als u Mariëlle aan de telefoon krijgt staat zij u op professionele wijze te woord en zal zij u in contact brengen met de juiste advocaat.

 

Varia:

In haar vrije tijd leest zij graag een boek en bezoekt zij graag een concert. Daarnaast geniet zij van het maken van een stedentrip met haar man en dochter.

Patty Rietveld

Virtual Assistant / Virtuele Assistent

Vanaf medio 2015 was Patty als juridisch secretaresse en later als hoofd secretariaat werkzaam binnen ons kantoor.  Een functie die zij met veel enthousiasme en toewijding heeft uitgevoerd. 
Sinds november 2021 werkt Patty vanuit haar eigen onderneming als virtual assistant en is zo – zij het in een nieuwe rol – aan Schyns Advocaten verbonden. 
Met haar uitgebreide kennis van het reilen en zeilen binnen de advocatuur ondersteunt zij ons team en verzorgt zij de (financiële) administratie van ons kantoor. 

  

Varia:

In haar vrije tijd geniet Patty van haar gezin; zij zoeken graag natuur en cultuur op, in binnen- en buitenland. 
Verder is Patty actief als vrijwilliger binnen haar kerkgemeente en vindt zij ontspanning in tuinieren en creatieve activiteiten