Medewerkers

Marcel Schyns

Advocaat en Partner

Bevlogen, toegewijd en vasthoudend, dat is wat Marcel Schyns kenmerkt in zijn werk als advocaat. Naast het feit dat hij sinds 1981 een brede civiele (proces)praktijk heeft, treedt Marcel veelvuldig op als mediator (MfN registermediator) in zakelijke geschillen en bij familie- en erfrechtelijke kwesties. 

Marcel onderscheidt zich als advocaat door zijn opgebouwde kennis en jarenlange ervaring in de praktijk, zowel procedureel als adviserend. 

 

Marcel adviseert u graag binnen de volgende (rechts)gebieden:

 • Personen- en familierecht 
 • Mediation
 • Huurrecht
 • Ondernemingsrecht
 • Verbintenissenrecht
 • Arbeidsrecht
 • (NAI)-Arbitrage

 

Varia:

Marcel is oud-deken van de Utrechtse Orde van Advocaten, als raadsheer-plaatsvervanger verbonden aan het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch en heeft ruime ervaring als NAI-arbiter. Naast advocaat in hart en nieren, is Marcel een echte familieman: de woensdagen reserveert hij dan ook graag voor zijn familie.

Piet-Hein van der Vleuten

Advocaat en Partner

Piet-Hein van der Vleuten is vlijmscherp, doortastend en heeft ongeremde energie in de zaken die hij behandelt. Sinds zijn toetreding tot de advocatuur in 1997 heeft Piet-Hein daardoor een trouwe cliëntenkring opgebouwd binnen verschillende rechtsgebieden. 

Piet-Hein kenmerkt zich door zijn voorliefde voor en jarenlange ervaring in het procederen. Hij probeert echter de gang naar de rechter zoveel als mogelijk te voorkomen. Zijn jarenlange proceservaring is dan ook van toegevoegde waarde bij (schikkings)onderhandelingen.

 

Piet-Hein adviseert u graag binnen de volgende (rechts)gebieden:

 • Ondernemingsrecht
 • Fusie- en overnames
 • Dissociaties
 • Verbintenissenrecht
 • Arbeids- en ambtenarenrecht
 • Huurrecht
 • (NAI) Arbitrage

 

Varia:

Sinds 2012 is Piet-Hein van der Vleuten lid van de Raad van de Orde van Advocaten Midden-Nederland, in 2017 is hij waarnemend deken geworden en recent heeft hij die functie neergelegd. Piet-Hein is lid van de Vereniging voor Arbeidsrecht, de Vereniging Corporate Litigation en de Vereniging voor Aansprakelijkheids- en Schadevergoedingsrecht. Zijn vrije tijd besteedt Piet-Hein graag op het hockeyveld. Daarnaast is Piet-Hein actief binnen zijn Lionsclub en op dit moment ook als bestuurslid van de Stichting Lenteloop Bilthoven (organisatie ALS Lenteloop 2021).

Matthijs Vleesch du Bois

Senior Advocaat

Matthijs Vleesch du Bois is een betrokken advocaat en een scherp jurist. Zijn werkwijze wordt gekenmerkt door een praktische, realistische benadering. Maar altijd met oog voor de menselijke maat. Matthijs lost een geschil het liefst op aan de onderhandelingstafel, maar aarzelt niet om te procederen als dat nodig is. Matthijs voert al meer dan twintig jaar een civiele praktijk, met een accent op het personen- en familierecht.

 

Matthijs adviseert u graag binnen de volgende (rechts)gebieden:

 • Personen- en familierecht
 • Verbintenissenrecht
 • Goederenrecht

 

Varia:

Matthijs besteedt zijn vrije tijd aan zijn vele interesses, waaronder gitaarspelen, songwriting, programmeren en hardlopen.

 

Chelsea de Graaf

Hoofd secretariaat en secretaresse

Aan vaste cliënten hoeft Chelsea de Graaf zich waarschijnlijk niet meer voor te stellen omdat zij al lange tijd (sinds 2011) werkzaam is bij Schyns Advocaten. Met haar rustige en praktische instelling, vervult Chelsea een gewaardeerde rol binnen ons kantoor. 

  

Varia:

Met een oud-kok aan haar zijde, is het niet verwonderlijk dat Chelsea in haar vrije tijd graag uit eten gaat of samen thuis kookt. Daarnaast gaat Chelsea graag naar de film en is zij moeder van drie kinderen. 

Patty Rietveld

Virtual Assistant / Virtuele Assistent

Vanaf medio 2015 was Patty als juridisch secretaresse en later als hoofd secretariaat werkzaam binnen ons kantoor.  Een functie die zij met veel enthousiasme en toewijding heeft uitgevoerd. 
Sinds november 2021 werkt Patty vanuit haar eigen onderneming als virtual assistant en is zo – zij het in een nieuwe rol – aan Schyns Advocaten verbonden. 
Met haar uitgebreide kennis van het reilen en zeilen binnen de advocatuur ondersteunt zij ons team en verzorgt zij de (financiële) administratie van ons kantoor. 

 

Varia:

In haar vrije tijd geniet Patty van haar gezin; zij zoeken graag natuur en cultuur op, in binnen- en buitenland. 
Verder is Patty actief als vrijwilliger binnen haar kerkgemeente en vindt zij ontspanning in tuinieren en creatieve activiteiten